Két futam van hátra az idei világbajnokságból, kevesebb futamgyőzelme és 24 pontos hátránya ellenére még Nico Rosberg is simán odaérhet az első helyre. Lewis Hamiltonnak ugyan két biztonsági második hely is elég lenne a címhez, de a technika és főleg az időjárás még beleszólhat kettejük csatájába.


A hétvégi brazil futamon szokás szerint várható, hogy eső nehezíti majd a pilóták dolgát, Rosberg is éppen egy zápor közepén szállt le a repülőről. “Eshetne egész hétvégén, az nekem csak jó” – nyilatkozta a német. “Növelné az esélyeimet, de legyen akármilyen az idő, támadó hangulatban vagyok. Megígérhetem, hogy addig nem adom fel, amíg Abu-Dzabiban nem érek el a kockás zászlóig.”

Interlagosban korábban Rosberg és Hamilton sem nyert, sőt a nyers eredmények alapján utóbbinak kifejezetten rossz a mérlege Brazíliában. Egy ötödik hellyel ugyanakkor éppen itt szerezte meg első világbajnoki címét.

“Szinte hihetetlen, milyen remek sorozatunk van, jó lenne folytatni” – mondta a zsinórban öt győzelemnél tartó angol. “Interlagosban eddig nem jött ki igazán a lépés, csak egyszer állhattam dobogóra, még 2009-ben. Remélem, hogy ezen a hétvégén változtatni tudok ezen.”

“Amikor 2008-ban beértem a célba, nem tudtam, mi van, azt hittem, veszítettem. Elképesztő érzelmi hullámvasút volt, nagyon sokáig nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor kiderült, hogy mégis az enyém a világbajnokság.”