A Sauber a múlt hétvégén, Austinban jelentette be, hogy 2015-re leigazolta a Caterham összeomlása után csapat nélkül maradt Marcus Ericssont.
Minden korábbi jel arra mutatott, hogy a svéd ifjonc mellé a Sauber idei tesztelője, Giedo van der Garde kerül, ezért nem kis meglepetést jelent, hogy a hétvégi Brazil Nagydíj előtt azt jelentették be, hogy a Williams tesztpilótája, Felipe Nasr kerül a jövő évben.


“Egy ideje figyeljük már Felipe karrierjének alakulását,és az igen sikeres alsóbb kategóriás szereplés után teljesen megérdemelten mutatkozhat be a Forma-1-ben” – mondta a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn.
“Örülünk, hogy jövőre nálunk vezet, mert így újabb brazil tehetség kerül a sportágba. A Banco do Brasil eddig is fontos partnere volt Felipének, örömünkre szolgál, hogy az új lépésben is támogatják” – utalt arra Kaltenborn, hogy Nasrral új szponzor is csatlakozik hozzájuk.
 
A 22 éves, korábbi Formula BMW- és Brit Forma-3-as bajnok, idén a GP2-ben a bajnoki címre is esélyes brazil így nyilatkozott:
“Nagyon fontos lépés ez a karrieremben. Felejthetetlen pillanat, mindenkinek köszönettel tartozom az eddigi támogatásért: a családomnak, a barátaimnak, a szponzoraimnak és az országomnak. Ma valóra vált az álmom. A Sauber korábban olyanokat hozott a Forma-1-be, mint Felipe Massa, Kimi Räikkönen, Robert Kubica és Sebastian Vettel, büszke vagyok hogy én is része leszek ennek a családnak. Csodálatos évem volt idén a Willaimsnél, nagyon sokat tanultam, felkészültem arra, hogy a Forma-1-ben versenyezzek.”
A bejelentés azt jelenti, hogy a Sauber Adrian Sutilt és a mexikói Esteban Gutierrezt is ejti, és valószínűleg ezek után van der Garde is igyekszik valahol máshol helyet találni magának.