Lewis Hamilton azt állítja, hogy a lehető legösztönzőbben hatott rá a Belga Nagydíjon történt ütközés, amikor Nico Rosberg hátulról nekiment. Noha a német először egyszerű versenybalesetet látott az esetben, később nyilvánosan bocsánatot kért, a Mercedestől emellett büntetést is kapott. Erről részleteket nem közöltek, de az eredmények alapján Rosberg azóta lejtmenetben van.


Nem biztos, hogy ennek köze van a Spában történtekhez, valószínűbb, hogy a vb-címért először harcoló Rosberg nem bírja az ezzel járó nyomást, a rutinosabb Hamilton jobban kezeli a helyzetet. Az angol mellesleg azt állítja, Spa extra erőt adott neki.

“Négyszer nyertem a szezon elején, aztán jött a rossz emlékű monacói edzés” – kezdte Hamilton. “Ezt fejelte meg Spa. Azt mondogattam magamban, hogy ez háborút jelent, de meg fogom fordítani az állást. Azt a hatalmas negatív energiát, ami akkor keletkezett, átfordítottam pozitívba.”

Noha Hamilton pszichológiai előnnyel futhat neki az év utolsó két versenyének, a duplapontos szezonzáró miatt még nem dőlt el semmi. Az angol nem is írja le csapattársát. “Nem vagyok benne biztos, hogy lélektani előnyben vagyok. Minden egyes hétvége után Nico újult erővel tér vissza, aztán megszerzi a pole-t. Nagyon erős mentálisan, még nagyon is harcol.”