Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Ferraritól távozó Fernando Alonso elfogadja a McLaren ajánlatát, a legutóbbi hírek szerint 2016-17-re a Hondával összeálló wokingi csapatnál folytatja a pályafutását.
A lépés ugyanakkor a 2009-es bajnok Jenson Button Forma-1-es karrierjének végét is jelentheti, hiszen a McLarennél sokkal inkább a ígéretes újonc Kevin Magnussent tartják meg, mint a hamarosan így is, úgy is visszavonuló veteránt.
Pár hete felröppent, hogy Button az F1 után a tartóssági világbajnokságban (WEC) folytathatná a Porsche gyári alakulatánál, de most úgy tűnik, hogy ott bizony nem akad hely számára.
A német sportkocsimárka Le Mans-programjának alelnöke, Fritz Enzinger azt mondja, nem állnak kapcsolatban Buttonnal.
F1: Buttonnak nincs hova menekülni? 3


“Még a BMW-s korszakomból ismerem Jensont (Button 2000-ben a BMW-motoros Williamsnél mutatkozott be – a szerk.), jó srác, de pillanatnyilag nem állunk kapcsolatban” – mondta, hozzátéve, hogy mind a hat pilótájuk – Mark Webber, Timo Bernhard, Brendon Hartley, Neel Jani, Romain Dumas és Marc Lieb  – szerződéssel rendelkezik 2015-re.
“Elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel és a csapatnál uralkodó légkörrel, ezért már mindannyiuk szerződését megerősítettük a jövő évre.”
Enzinger hozzátette, hogy ha harmadik autó indítása mellett döntenek, akkor arra is előbb a saját GT-programjukból keresnek versenyzőket, akik amúgy is tesztelték már az LMP1-es járgányt. 
“Pár héten belül döntünk a harmadik autóról, a kiindulási alap pedig a GT-versenyzői csapatunk lesz, ketten-hárman igazán gyorsak voltak a teszten. De még rajtuk kívül is bőven van érdeklődő.”