Az elmúlt pár hétben újra felröppent, hogy az Audi búcsút int a WEC-nek – átadva a terepet a Volkswagen-márkatárs Porschének – és a DTM-nek, hogy 2016-tól a Forma-1-ben próbáljon szerencsét. A képbe beleillett, hogy a Ferrari tavasszal távozott csapatfőnöke, Stefano Domenicali is náluk talált munkát.


Az F1-es találgatásokat a német prémiummárka a közösségi médiában gyorsan cáfolta, de most személyesen az Audi motorsportfőnöke, Wolfgang Ullrich is megtette ugyanezt:
“Nincs olyan döntés, hogy az F1 irányába fordulnánk. Az Audinak megvan a maga motorsportprogramja, amely jelenleg a tartóssági világbajnokságra (WEC) és a DTM-re épül, már dolgozunk a jövő évi autókon. Más programunk nincs.” 
“Igen, Stefano Domenicali valóban az Audihoz került, de azt még nem mondtuk, hogy mit fog dolgozni. Nos, nem a motorsporttal foglalkozik majd.”
Ullrich azt is leszögezte, hogy a Forma-1 az idén hangsúlyosabbá vált hibridtechnológia ellenére sem lett sokkal vonzóbb számukra, és azt mondta, hogy egyelőre a hosszabb távú terveikben sem szerepel az F1.
A korábbi találgatások az Audi F1-es projektjéhez kötötték Fernando Alonsót, de Ullrich azt állítja, nem is tárgyaltak a spanyollal: “Alonso úr idén ott volt a garázsunkban Le Mans-ban (ő volt a tiszteletbeli starter – a szerk.), de ennyi, nem állunk kapcsolatban.”