Nico Rosberg számára a vitatott duplapontos szezonzáróval megnyert esetleges vb-cím is ugyanolyan édes lenne, mintha simán nyerne. A német elméletben még akkor is bajnok lehet, ha a hétvégi Brazil Nagydíjon nem szerez pontot, Lewis Hamilton pedig nyer. Ehhez csak annyi kell, hogy az abu-dzabi szezonzárón műszaki hiba vagy egyéb ok miatt Hamilton maradjon pont nélkül, Rosberg pedig nyerjen.


“Ha így alakul, az sem igazán érdekelne” – mondta Rosberg. “Ha akármilyen módon, de egy ponttal több áll a nevem mellett Abu-Dzabi után, nem fog érdekelni, hogyan történt. Mindenkinek gyerekkori álma, hogy F1-es bajnok legyen, nem igaz? Nagyon különleges lenne.”

“Természetesen nagyon-nagyon jó esély van arra, hogy jövőre ismételhetünk, mert lenyűgöző autónk van, és a csapat is lenyűgöző munkát végez. De ennyire nem tekintek előre, a második esély nem foglalkoztat, a jelenlegi helyzetből akarom kihozni a legtöbbet.”

Rosberg az idei kilenc pole pozíciójából csak kettőt váltott győzelemre, ennek okairól is megkérdezték. “Mi hiányzott? Csak annyi, hogy jobban vezessek.”