Két héttel ezelőtt a Caterham, majd pár nappal később a Marussia-csapat is csődöt jelentett, a két mezőny végi alakulat az Amerikai és Brazil Nagydíjból álló amerikai körre el sem utazott.
Míg a Caterham valószínűleg nem éled már fel, a brit Sky Sports értesülése szerint a Marussiánál van remény. A csatorna általában jól értesült bokszutcai riportere, Ted Kravitz vasárnap biztató hírekről számolt be:


“Úgy hallottuk, hogy a a visszatérésre készülnek. Nem csak a jövő évet célozzák, ha lehetséges, még idén jönnének. Tudomásom szerint  Manor Grand Prix Ltd. néven leadták a (2015-ös) nevezést, és ha sikerül megfelelő tőkét szerezni, már Abu-Dzabiban ott lesznek” – magyarázta Kravitz. 
“Bernie Ecclestone is azt mondta, hogy jöhetnek Abu-Dzabiba, szóval ez a cél, és úgy tudni, hogy Max Chilton mellett Alexander Rossit ültetik az autóba (a Japánban megsérült Jules Bianchi helyére).”
“Véleményem szerint elvileg már Brazíliában is ott lehetnének, ha megvan a pénz, de nyilván a szállítmány nem érkezne meg időben. Bernie Ecclestone is támogatja a csapat erőfeszítéseit.”
“Viszontlátjuk-e őket Abu-Dzabiban? Ki tudja? De a szállítmány becsomagolva, a csapat készen áll az utazásra, megvannak a papírok, lefoglalták a repülőjegyeket is.”
A Marussia Bianchinak köszönhetően idén a Monacói Nagydíjon 2 pontot szerzett, ezzel a Caterham és a Sauber előtt a konstruktőri bajnokság 9. helyén állnak, ha életben marad a csapat, akkor – az ő szintjükön – komoly pénzdíjra számíthatnak az idény végén.