A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff aggódik a duplapontos abu-dzabi szezonzáró miatt, szerinte egy váratlan fordulat az egész szezont beárnyékolhatja. Austinban zsinórban ötödik győzelmét aratta Lewis Hamilton, 24 pontosra növelve az előnyét összetettben, de ez az 50 pontos utolsó futam miatt egyelőre nem sokat ér.


Még abban az esetben is, ha Lewis Hamilton megnyeri a következő futamot, és Nico Rosberg kiesés miatt nem szerez pontot, egy abu-dzabi fordított helyzet (Hamilton-kiesés és Rosberg-győzelem) a német vb-címét jelenti majd. Pedig Hamilton tíz futamgyőzelmével szemben Rosberg csak négyszer nyert az idén.

“Az utolsó futam a dupla pontokkal árnyékot vethet az egész szezonra” – ismerte el Wolff. “Tudjuk, hogy miért vezettük be, hogy izgalmasabb legyen a nézőknek a szezon vége, de kissé alulbecsültük a lehetséges hatásait. Olyan helyzet alakult ki, hogy komolyan befolyásolhatja a világbajnokság kimenetelét.”

A Mercedes Austinban idei tizedik kettős győzelmét aratta, beállítva a McLaren 1988-as rekordját Ayrton Sennával és Alain Prosttal. Wolff örülne, ha megdönteni is sikerülne a csúcsot. “Gyerekként csak bámultam a domináns McLarent. Az, hogy beállítottuk ezt a rekordot, számomra azt jelenti, hogy sok jó döntést hoztunk. Általában nem érdekelnek a statisztikák, de ez most kivétel.”