Sebastian Vettel a komplett hajtáslánc cseréje miatt csak megjáratta a Red Bullt az Amerikai Nagydíj időmérőjén, a három megtett kör érthetően nem tüzelte fel túlságosan a négyszeres bajnokot. “Így is, úgy is a bokszból kellett volna indulnom, úgyhogy a lényeget már a délelőtti szabadedzésen letudtuk” – mondta Vettel.


“Régen unatkoztam ennyire, csak eleget tettünk a kötelességünknek. Mindent a versenyre való készülésnek rendeltünk alá, végül is van esélyünk az előrelépésre, de itt nem könnyű előzni. Ha minden jól megy, a legjobb tízbe beférhetek, de reálisan a hetedik helynél előrébb nem nagyon végezhetek. Meglátjuk.”

Daniel Ricciardo szerette volna jobban megszorongatni a Williamst, de végül meg kellett elégednie Fernando Alonso megelőzésével. “Azért nem volt ez rossz, közel voltam Felipéhez” – nyilatkozta Ricciardo. “Az ötödik hely reális, de a versenyen harcolhatunk a dobogóért.”

“Az ötödik hely a rajtrács tiszta oldalát jelenti, ami remélhetőleg segíteni fog. A Williamsek az egyenesekben gyorsabbak nálunk, szóval arra készülnünk kell, hogy esetleg nehezen tudjuk majd tartani őket, ha eléjük keveredünk.”