Bár már a Japán Nagydíj hétvégéje óta tényként kezelik, hogy Fernando Alonso az idény végén elhagyja a Ferrarit, helyére pedig a Red Bulltól távozó Sebastian Vettel kerülhet, azonban hivatalos megerősítés továbbra sincs. 
A hírek szerint patthelyzet alakult ki a Ferrarinál, ugyanis a csapat és Alonso is arra vár, hogy a másik fél jelentse be a szerződésbontást – a csapat nem kíván kezdeményezni, ugyanis az nagyjából 50 milliós “bánatpénz” kifizetését jelentené.  


“Igen, Luca nyilatkozott valamit, de én nap mint nap megnézem a Ferrari hivatalos oldalát és semmit sem látok erről” – mondta Alonso arra utalva, hogy az október közepén távozott korábbi elnök, Luca di Montezemolo már három hete azt állította, hogy a kétszeres világbajnok elhagyja a Ferrarit.
F1-es körökben azt is tényként kezelik, hogy Alonso a Mercedeshez szeretne bekerülni, 2015-re viszont ott nincs helye, ha pedig a McLarennel nem tud megegyezni a csak egy évre szóló szerződésről, esetleg 2008-hoz hasonlóan egykori otthonában, a ma Lotusként futó enstone-i csapatnál kereshet átmeneti menedéket. 
“Engem nem lepne meg, ha Alonso egy nap visszaülne egy enstone-i autóba” – mondta a Lotus tulajdonos-főnöke, Gerard Lopez.
Úgy tűnik, valami lehet a dologban, ugyanis a héten a Lotus egyik szponzora, a Burn energiaital Alonsót Lotus-overallban ábrázolta, a jövőre már Mercedes-motorokat használó csapat pedig továbbra sem hosszabbított szerződést Romain Grosjeannal, valamiért kivárnak.