A nyáron új tulajdonosok kezébe került Caterham F1 a múlt héten jutott mélypontra, a csapat, pontosabban a Caterham Sports Ltd. csődbe ment, a svájci-közel-keleti befektetők mosták kezeiket, az alapító Tony Fernandes pedig szintén nem kívánja megmenteni az alakulatot, amitől egyszer már megszabadult.


A Caterham F1 irányítását a londoni Smith & Williamson felszámolócég vette át, a csődeljárást irányító egyik illetékes, Henry Shinners így nyilatkozott a brit Sky Sportsnak: 
“A dolgozók munkaadója a 1MRT, a maláj cég, amely birtokolja a Forma-1-es indulási engedélyt. Mi az egyik leányvállalt, a Caterham Sports Ltd. szanálását végezzük, azaz ők nem hozzánk tartoznak.”
“A 1MRT vezetése viszont nem kommunikál a dolgozókkal, nincs információjuk arról, hogy mi is történik, októberre még nem is kaptak fizetést. Kötelességünknek érezzük, hogy őket is tájékoztassuk, és elmondjuk, nálunk mi a helyzet.” 
“Igyekszünk vásárlót találni, a csapat fennmaradása és a dolgozók megélhetése az elsődleges szempontunk. De úgy látjuk, hogy ha két héten belül nem akad vevő, akkor valószínűleg fel kell számolni a csapatot.”
F1: Két hete maradt a Caterhamnek 3


A csődeljárást vezető Finbarr O’Connell egy másik interjúban arra utalt, hogy azért vannak komoly érdeklődők, nem sokon múlott, hogy a csapat elutazhasson Austinba.
“Az az igazság, hogy a Caterham majdnem elment a versenyre. Az egyik potenciális vevő hajlandó lett volna állni a költségeket, de mivel csak múlt péntek óta enyém az irányítás, logisztikailag nem volt megvalósítható az elutazás.”
A Smith & Williamson egy közleményt is kiadott pénteken, amelyben szintén azt hangsúlyozták, hogy több lehetséges vevő is van, és ha lehetséges, már az Abu-Dzabi Nagydíjra szeretnék újra versenykész állapotba hozni a Caterhamet, ha pedig ez nem megoldható, akkor legalábbis a 2015-ös folytatást szeretnék biztosítani.