A McLaren, főképp Jenson Button nagyon magára talált Japánban és az Orosz Nagydíjon, de a veteránnak nem lesz könnyű dolga az Amerikai Nagydíjon, ugyanis eleve hátrányból indul majd, sebességváltó-csere miatt öthelyes rajtbüntetést kap.
“Sebességváltót kellett cserélni, ami úgy hiányzott, mint a púp a hátamra, de ez bizony öthelyes büntetés” – mondta, hozzátéve, hogy a meleg időben és a jó gumistratégiában bízhat csak.
“Remélhetőleg meleg lesz, és az megkeveri egy kicsit a versenyt. Mi elég jól kezeljük a gumik hőmérsékletét, a futamon pedig megkeveredhetnek kicsit a bokszkiállások, nekünk erre van szükségünk, mert ha még a 4-5. helyre kvalifikálok is, a rajtrácson a 10. leszek, használt gumikkal, miközben mögöttem friss abroncsokkal indulnak” -t magyarázta a 2009-es világbajnok, aki továbbra sem tudja, kap-e szerződést 2015-re vagy sem.

A McLaren egyébként színesebb gúnyát ölt a hétvégére, a szponzori logók egy része ezúttal a csapat hagyományos színében, narancssárgán kerültek fel az autóra.