A Mercedes megígérte Lewis Hamiltonnak, hogy addig szóba sem áll más pilótákkal a 2016-os lehetőségekről, amíg közös nevezőre nem jutnak a szerződéshosszabbításról. Az angol jelenlegi szerződése 2015 végéig érvényes a csapattal, a felek korábban abban maradtak, hogy a kiélezett világbajnoki harc miatt elnapolják a hosszabbításról szóló tárgyalásokat. Ez Fernando Alonsót hozhatja kényelmetlen helyzetbe, aki állítólag nagyon szeretne bekerülni a csapathoz.


“Mindkét versenyzőnkkel szerződésünk van 2015-re” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. “A jelenlegi felállásban szeretnénk folytatni, mert a két pilóta is része a sikereinknek. Nagyon jól ismerik és tisztelik egymást, ha valaki más kerülne be ebbe a körbe, az gyengíthetné a csapat teljesítményét. Az elsődleges célunk ezért az, hogy Lewiszal és Nicóval folytassuk 2015 után is.”

“Megegyeztünk Lewiszal, hogy most a bajnokságra koncentrálunk, amelynek végét mindketten ugyanolyan feltételekkel harcolhatják végig. Nem akarunk belemenni semmilyen kereskedelmi, üzleti és jogi ügybe az abu-dzabi szezonzáróig.”

Wolff szerint senki, így Bernie Ecclestone sem gyakorol nyomást a Mercedesre Fernando Alonso leigazolása érdekében. “Nincs ilyen nyomás. A Mercedes is hagyja, hogy csináljuk a dolgunkat, és olyan döntéseket hozzunk, amilyeneket jónak tartunk.”