A Forma-1 a hétvégén harmadszorra látogat Austinba, az új Amerikai Nagydíjra. A versenyhétvége előestéjén az 1978-as világbajnok, az USA-ban legendává nőtt Mario Andretti arról beszélt, hogy a sportágat egyszerűsíteni, tisztábbá kellene tenni, hogy szélesebb közönséget szólíthasson meg. 


“A Forma-1 lazíthatna egy kicsit. Szerintem túlzásba estek a motorok technikai részével. Szocsiban is azt láttuk, hogy a csapatok visszavettek, hogy el tudjanak jutni a verseny végéig” – mondta a Guardiannek.
Az egykori Lotus-pilóta, Le Mans- és Indy 500-győztes, CART-bajnok Andretti a harmadik autók ötletét viszont nagyon támogatja, igaz, nem az összeomló csapatok pótlására, sokkal inkább pluszként.
“Én imádnám, ha a csapatok bizonyos alkalmakon bevethetnének egy harmadik autót. Az Amerikai Nagydíjra például a Mercedes indíthatna egy harmadik autót egy közismert, teszteléssel felkészített amerikai pilóta számára. El tudják képzelni, mennyire megdobná ez a futam promócióját? Az ország minden lapja írna róla.” 
“Szóval egy kis kreativitással lehetne növelni az érdeklődést. Szabad a pálya. Egyszerűen csak újra kellene gondolni az F1 furább szabályait. Lehet, hogy egyesek nevetnek ezen, de nagyon is van értelme annak, amit mondok. Idővel foglalkozni kellene ezekkel a dolgokkal, az F1-nek minden lehetőséget ki kellene használnia.”