A Mercedes a konstruktőri bajnokságot már megnyerte, mostantól csak az a kérdés, hogy az egyéni cím Lewis Hamiltoné vagy Nico Rosbergé lesz. “Nagyon különleges érzés volt megnyerni az első Orosz Nagydíjat, segítve ezzel a csapatot a konstruktőri cím elhódításában” – mondta Hamilton. “Kettős győzelmet arattunk, ennél jobban nem is alakulhattak volna a dolgok.”


“Még van három verseny, hogy eldöntsük az egyéni cím sorsát, a sor Austinban kezdődik, amely az egész szezon egyik legjobb hétvégéje. Az első versenyt én nyertem a pályán 2012-ben, nagyon különleges helyszín ez számomra. Nagyon szeretek Austinban versenyezni, remélhetőleg egy újabb nagyszerű hétvége előtt állunk.”

Ahogy Hamiltonnak, úgy Nico Rosbergnek is fantasztikus érzés volt a csapattal együtt ünnepelnie a vb-címet. “Nagyon büszke vagyok, hogy része lehetek ennek a csapatnak, nagyszerű volt látni, hogy mindenki megkapta a jutalmat a kemény munkájáért” – fogalmazott Rosberg. “Nagy hajrá jön az egyéni bajnokságban, minden teljesen nyílt, és addig nem is fogom feladni, amíg le nem intik a szezonzárót Abu-Dzabiban.”

“Remélhetőleg a szurkolók egészen az utolsó pillanatig élvezik majd a csatánkat. Az első lépés Austin, amely nagyszerű város, és a pálya is remek. Eddig nem voltak itt túl jó versenyeim, de azon leszek, hogy most változtassak ezen.”