A megszűnés szélén álló Caterham-csapat története pénteken tovább görgött, két lényeges fejlemény is adódott.


A csapatot nyáron megvásárló új tulajdonosokat képviselő cég, az Engavest jelezte, hogy az alakulat túlélése érdekében a teljes irányítást átadták a felszámolást vezető Finbarr O’Connellnek.
A londoni Smith & Williamson alkalmazásában álló felszámolóbiztos közölte, hogy sikerült megegyezniük a 1 Malaysia Racing Team (azaz a versenycsapat) részvényeinek – valamint az F1-es autók, a tervek, szellemi tulajdonok, és a Forma-1-es indulási jog – átvételéről, a cél, hogy sikerüljön megvásárlásra érdemes állapotba hozni a csapatot a 2015-ös jövő érdekében.
Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-nal, valamint a sportágat felügyelő Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) is sikerült megegyezésre jutni, a Caterham a helyzet rendezésére felmentést kapott a jövő hétvégi Amerikai, majd az azt követő Brazil Nagydíjon való részvétel alól, csak Abu-Dzabiban kell legközelebb megjelenniük – már ha sikerül.

Nem a Caterham az egyetlen, amely komoly gondokkal küzd. A Vezess.hu korábbi cikkéből kiderül, hogy a Marussia is igen nagy bajban van és “újabb sürgős tőkeinjekció híján a csapat nem tud elutazni Austinba és Sao Paulóba. Részletekeért kattints ide!