Néhány héttel ezelőtt felröppent, hogy az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-versenyző Gerhard Berger a McLarennél kerülhet vezetői posztra, akár a cégvezér Ron Dennis helyére. Wokingból akkor kategorikusan cáfolták a találgatást, de a pletyka nem akar elhalni.
F1: Nagy név tér vissza a McLarenhez? 1
F1: Nagy név tér vissza a McLarenhez? 2

F1: Nagy név tér vissza a McLarenhez?

F1: Nagy név tér vissza a McLarenhez? 4
Fotó megosztása:
F1: Nagy név tér vissza a McLarenhez? 5


A legújabb spekulációnak a mclarenes sportigazgató, Sam Michael távozásának bejelentése ad alapot, mert ugyanakkor Berger lemondott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) formaautós szakágvezetői posztjáról – ezt állítólag ő maga közölte a Forma-3-as csapatvezetőkkel a DTM/F3 múlt hévégi, hockenheimi szezonzáróján. 
A versenyzői karrierje után előbb a BMW motorsportfőnökeként, majd a Toro Rosso résztulajdonos-csapatfőnökeként dolgozó 55 éves szakember tehát szabad. 
“Az időzítés azokat igazolja, akik szerint Berger visszatér a Forma-1-be” – jegyezte meg az olasz Autosprint újságírója.
A McLarennél közben más spekulációkra reagáltak – Sam Michael lelépése után olasz források arról tudósítottak, hogy az ausztrál szakembert követheti a technikai igazgató Tim Goss és az ügyvezető igazgató, Jonathan Neale is, de a csapat szóvivője cáfolt: “Nem távoznak, nem is áll szándékukban ilyesmi.”