A TV Globo brazil tévécsatorna felbontotta Rubens Barrichello szerződését, az egykori F1-es pilóta már az Amerikai Nagydíjon sem lesz ott. Brazil források úgy tudják, hogy Barrichellót azért rúgták ki, mert a kommentátori szerepet arra használta, hogy “felajánlja szolgáltatásait az F1-es csapatoknak.”


Barrichello egyes utasításokat sem volt hajlandó követni, a Red Bullt például következetesen RBR-nek nevezte, kereskedelmi okokra hivatkozva. De ennél is nagyobb baj volt, hogy Szingapúrban Barrichello azt mondta Toto Wolffnak, hogy a maga részéről teljesen felkészültnek érzi magát arra, hogy a Mercedes tartalékpilótája legyen. Barrichello tavaly állítólag egy sauberes ülésért is lobbizott.

A brazil sajtó szerint Barrichello képtelen volt elfogadni, hogy már nem F1-es pilóta többé, nem tudott alkalmazkodni az új szerepéhez. A brazil pilóta emellett netes műsorvezetőként is felbukkant, noha kizárólagos szerződése volt a Globóval. A tévécsatorna szerint a viszony nem romlott meg Barrichellóval, a szerződést közös megegyezéssel bontották fel.