Az egykori Jaguar- és Prost-pilóta, a brazil televízió állandó Forma-1-es szakkommentátoraként dolgozó Luciano Burti aggasztóan beszélt a Japán Nagydíjon traktornak ütköző, azóta ún. diffúz axonkárosodással Japánban kezelt Jules Bianchi állapotáról.


“Beszéltem olyanokkal, akik közelebbről is ismerik a helyzetet, és a felépülés esélye nagyon kicsi. Ha túl is éli a sérülést, nagyon halvány az esélye annak, hogy maradandó károsodások nélkül élhet majd” – mondta a Jovem Pan rádiónak. 
“Nagyon szomorú ez, hiszen Banchi egy fiatal, tehetséges versenyző, én is sokszor találkoztam vele, mindig Felipe Massával lógott.”
“Tudjuk, hogy Bianchi kilátásai nem jók, de már az is kész csoda, hogy nem halt szörnyet a balesetben. Ez világos mindenki számára.”
A Bianchi-esetet egyébként a legmagasabb szinten vizsgálja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), hétfőn közzétették a baleset körülményeit és az abból levonható tanulságokat feldolgozó munkacsoport tagjainak névsorát, igazi nagyágyúk foglalkoznak az üggyel.


A tavaly decemberben síbalesetben agysérülést szenvedett, de kilenc hónap kórházi ápolás után szeptember elején már a családi otthonba visszatért Michael Schumacherről is hallani lehetett, csütörtökön az őt korábban a grenoble-i klinikán kezelő egyik orvos, Jean-Francois Payen az RTL rádiónak nyilatkozott.
A szakember elmondta, hogy nemrég Svájcban, Schumacheréknél járt, hogy tájékozódjon egykori betege állapotáról. Pontos részleteket nem árult el, de azt elmondta, hogy “az agysérülések után lépcsőzetes a javulás, reménykedünk, de türelmesnek kell lennünk.” Az orvos szerint egy-három éves távlatban kell gondolkodni a hétszeres bajnok felépülését illetően.