A Sauber-csapat 1993 óta tartó Forma-1-es története legrosszabb idényét éli, a két éve még dobogós helyezéseket szerző svájci csapat idén még egyetlen pontot sem gyűjtött. 


A csapatfőnök, Monisha Kaltenborn szerint a versenyképtelenség miatt nem is lehet és nem is lenne fair érdemben értékelni Esteban Gutierrez és Adrian Sutil teljesítményét. 
“Számomra a pilóták értékelése előtt fontosabb, hogy a teljes csomagot és a csapat teljesítményét értékeljük, azzal pedig nem vagyok elégedett, nem lehetek elégedett. Több oka van ennek: egyértelműen benne van a kasztni, a (Ferrari) erőforrás, a csomag részeinek integrálása, és nyilván, a csapat tagjai is követtek el hibákat” – mondta a Crash.netnek.
 
“Nem szeretnék a pilótákra mutogatni, de a csapatra sem, ugyanis együtt alkotunk egy egységet. Néha inkább a svájci oldalon történtek emberi hibák, máskor valamelyik pilóta hibázik, de ez benne van. Szóval nem hiszem, hogy idén tisztességesen meg lehetne ítélni a versenyzők munkáját, mindent figyelembe kell venni, és összességében nem vagyok elégedett.”
Gutierreznek és Sutilnak sincs még szerződése 2015-re, azonban Kaltenborn a fentiek ellenére azt nem hajlandó kijelenteni, hogy a versenyzők jövőre újabb esélyt kapnak: “A pilótafelállásról nem szeretnék nyilatkozni, de remélhetőleg még az idény vége előtt bejelentést tehetünk majd.”