Hivatalos bejelentés még nincs, de Forma-1-es körökben úgy vélik, hamarosan megerősítik majd, hogy Fernando Alonso elhagyja a Ferrarit, helyére pedig Sebastian Vettel kerül 2015-től.
A négyszeres világbajnok német a küszködő olasz csapathoz való átigazolásával példaképe, Michael Schumacher egykori útját követné – a német legenda 1996-ban két bajnoki címmel a zsebében érkezett Maranellóba, majd öt év kemény munka után ötéves dominanciáig vitte az előtte küszködő Ferrarit.


Schumacher volt menedzsere, Willi Weber szerint azonban a párhuzam nem állja meg a helyét, Vettelnek túl nagy falat lesz a ferraris környezet: 
“Sebastian sokkal érzékenyebb Michaelnél. Ha a dolgok nem mennek jól, a Ferrarinál sokkal nagyobb a nyomás, mint bárhol. Nem mindig Hawaii-dizsi-napfény, nagyon sok az intrika. Ha Fernando Alonso nem bírta ezt, akkor senki sem fogja” – mondta az Auto Bildnek a menedzser.
A Vettelt sztárságig juttató Red Bull-főnök, Helmut Marko szerint sem tudja majd neveltje lemásolni Schumacher történetét: “Michaelnek megvolt az az előnye, hogy korlátlanul lehetett tesztelni, a Ferrari pedig szoros együttműködésben dolgozott a gumiszállító 


Alonso barátja, az F1-es visszatérésről lemondani továbbra sem akaró Robert Kubica úgy véli, Vettel még a spanyol eredményeit sem tudja majd hozni a Ferrarinál: “Szereintem Vettel nem olyan erős, mint Fernando, ő ugyanis még egy nem túl jó autóval is képes volt futamokat nyerni.”
A fenti nyilatkozatok egybecsengenek Vettel egykori Toro Rossó-s főnöke, a volt Benetton-, McLaren- és Ferrari-pilóta Gerhard Berger szavaival, aki nemrég arról beszélt, hogy a 27 éves német rosszkor megy Maranellóba.
Vettel dolgát tovább nehezítheti majd, hogy állítólag a Ferrari 2015-ös autója sem túl ígéretes, az olasz Autosprint értesülése szerint a vészjósló, 666-os kódnév alatt futó modell első szélcsatornás adataival nem valami elégedettek a mérnökök.