Romain Grosjean számára keserves csalódást jelentett a 2014-es szezon, hiszen míg 2012-13-ban Kimi Räikkönen mellett a dobogós helyezésekért küzdött a Lotusnál, idén a pontszerzés is csak kétszer jött össze 16 forduló alatt.
A francia pilóta tehetségére a nagyobb csapatok is felfigyeltek, azonban helye nem nagyon lenne, az átigazolásra nagyon halvány esélye talán csak a korábbi menedzsere, az Eric Boullier által vezetett McLarennél lehet.


A Lotus tulajdonos-főnöke, Gerard Lopez nem titkolja, hogy a szerződése alapján Grosjean mehetne, de bízik benne, hogy a pilóta még hisz bennük, és hogy a jövő évben érkező Mercedes-motor is maradásra bírja.
“Nem számítok változásra” – mondta a luxemburgi üzletember az Autosportnak, amikor a 2015-ös felállásról kérdezték.
“Romain szerződésében van egy kitétel, ami alapján távozhat, ha a csapat nem hoz bizonyos eredményeket, idén pedig nem teljesítettük a feltételeket, szóval szabadon mehetne, ha akar.”   
“De elég rég ismerem már Romaint ahhoz, hogy tudjam, csak olyan csapathoz menne, ahol a győzelmekért küzdhetne, szóval azt hiszem, jelenleg legokosabb, ha marad nálunk, tekintetbe véve a jövő évi változásokat. Meglátjuk, de szerintem nem lesz változás. Szerintem minden jel arra utal, arra haladunk.”
Az idei feltámadásukat látva a Williamstől tavaly év végén a legrosszabbkor lelépett Pastor Maldonadóval a Lotus már a nyáron hosszabbított 2015-re.