A 2010-2013 között négy világbajnoki győzelmet szerző Sebastian Vettel idén nem csak nem volt képes megvédeni a címét a Mercedes versenyzőivel szemben, de új csapattársa, a Toro Rossótól előléptetett Daniel Ricciardo is csúnyán elverte. Az ausztrál ifjonc sokkal több pontot szerzett, emellett a merciseken kívül csakis ő tudott futamot nyerni, méghozzá hármat.
Vettel a Japán Nagydíj hétvégéjén bejelentette, hogy elhagyja a Red Bullt – minden bizonnyal a Ferrarihoz megy – azonban  Ricciardo hangsúlyozza, hogy a német mind a bejelentés előtt, mind azóta kifogástalanul viselkedett.


“Az első napon is tisztelettel kezelt és a harmadik győzelmem után is ugyanez maradt a helyzet. Biztosan szeretett volna ő is futamokat nyerni idén, szóval bizonyára frusztrált, de kifelé ezt soha nem mutatta. Le a kalappal előtte, nekem sosem mondott semmi rosszat. Esetleg zárt ajtók mögött, de ebből sem jutott el hozzám semmi” – magyarázta az ausztrál a brazil Globónak.
Ricciardo úgy véli, a Vettel nem választott rosszul a Ferrarival, megállja majd a helyét az olaszoknál:
“A tévén keresztül is látható vezetési képességein kívül a munkamorálja, a mérnökökkel való együttműködése is lenyűgöző. Jó volt látni ezt belülről. Úgy gondolom, hogy ha a Ferrarihoz vagy akármelyik másik élcsapathoz megy is, erős vezető lesz majd.”
Ugyanakkor a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz azt állítja, Vettel elvesztése után is van új vezéregyéniségük, Ricciardo felnőtt a feladathoz: “Ha nem lenne vezető pilótánk, kicsit másképp állnának a dolgok, de tudtuk, hogy Daniel képes lesz betölteni ezt a szerepet, szóval elég jó a helyzetünk.”