A Forma-1 2012-ben az austini Amerikai Nagydíjjal sikeresen tért vissza az USA-ba, de Bernie Ecclestone szeretné, ha két vagy akár három futamot is rendeznének az országban. Jó ideje tervben van a New York/New Jersey-i utcai verseny, Los Angeles/Long Beach is felröppent helyszínként, most pedig Las Vegasról beszél az F1 ura.


“Vegasban azt mondják, hogy készen állnak, a verseny pedig a Stripen (a Las Vegas Boulevard hotelekkel és kaszinókkal szegélyezett, “klasszikus” szakasza – a szerk.) lenne” – mondta Ecclestone az Independentnek.
Az Ecclestone-nal közeli kapcsolatot ápoló újságíró, Christian Sylt hozzáteszi, hogy tudomása szerint az F1 “udvari pályatervezője”, Hermann Tilke már többször járt is a helyszínen.
A Forma-1 1981-82-ben már megfordult Vegasban, de a Caesars Palace szálloda hatalmas parkolójában tartott futam igen népszerűtlen volt a csapatok és versenyzők körében.
A veterán szakújságíró Joe Saward szkeptikus a mostani tervet illetően, emlékeztet, hogy Las Vegas turizmusa a Forma-1 nélkül is él és virul, nincs szükségük arra, hogy a Forma-1-gyel vonzzanak újabb vendégeket, főleg nem akkora kiadással, amennyibe egy F1-es futam rendezése kerül. Saward szerint Las Vegas bedobása inkább más helyszínekkel folytatott tárgyalásokban lehet hasznos, Ecclestone így akarhat javítani az alkupozícióján.