A McLaren és Fernando Alonso egyelőre csak egyezkedik a spanyol pilóta jövő évi szerződéséről, ha azonban sikerül megalkudniuk, valószínű, hogy a wokingi alakulat mostani párosának komolyabb jövő nélküli tagját, azaz a 34 éves Jenson Buttont küldi majd el.


Az F1-ben 2000-ben bemutatkozott, 2009-ben bajnoki címet szerző Button és menedzsmentje készül is erre a lehetőségre, és nem is feltétlenül ragaszkodnak a Forma-1-hez. Úgy tudni, már tárgyalnak a Porschével, a Red Bulltól tavaly távozott Mark Webber mellé mehetne.
“Elég egyértelmű, hogy a McLarennél még nem tudják, mit is akarnak, milyen pilótapárosuk lesz” – idézte a versenyző menedzserét, Richard Goddardot a BBC.
“De bármelyik üres hellyel rendelkező csapat szívesen fogadná Jensont. Jenson továbbra is a Forma-1-re koncentrál, de csakis akkor marad, ha élmenő csapathoz mehet. Szóval nyitottak vagyunk bármilyen más tárgyalásra is.”
Button elhagyhatja a Forma-1-et 3


“A tartóssági világbajnokság (WEC) egy igen komoly és egyre fejlődő széria, Mark (Webber) csatlakozása pedig tovább színesítette. Komoly presztízs abban indulni. Jenson nagyon versenyképes pilóta, és versenyezni is akar. Ahhoz túl jó, hogy az F1-es mezőny végében üldögéljen, szóval vagy versenyképes autót kap az F1-ben, vagy megy máshova” – magyarázta az ügynök.
Buttonnak persze nincs sok lehetősége: a Mercedes, a Red Bull, a Williams jövő évi felállása tisztázott, a Ferrarinál minden bizonnyal Sebastian Vettel ül majd Kimi Räikkönen mellé, így ha a McLarentől elküldik, esetleg egykori csapata (2001-2002, Benetton/Renault), a ma Lotusként induló enstone-i gárda jöhet szóba.
Lehet azonban, hogy a Ferraritól szerződés nélkül kiugró Alonso veszít rajta a lépésen, és ő köt ki a WEC-ben, sokak szerint ez is komoly lehetőség. Az biztos, hogy a kétszeres bajnok nincs könnyű helyzetben.
Button elhagyhatja a Forma-1-et 4


“Nem ismerem a részleteket, hogy Alonso miért megy el a Ferraritól és Vettel miért megy oda – hivatalosan pedig még nem is erősítették meg ezeket -, de ha hinni lehet a találgatásoknak, nagyon úgy néz ki, hogy Fernandót kicselezték. Úgy bontott szerződést, hogy még nem volt másik a kezében, így pedig nehezebb tárgyalni, még ha a McLaren nagyon szeretné is megszerezni őt” – mondta az egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-versenyző David Coulthard. 
“Mi lesz így Alonsóval? Kihagy egy évet? Elmegy a WEC-be egy idényre? Beül a McLarenhez? Közben persze a Mercedest célozza 2016-ra, de nem úgy tűnik, hgy ott akad neki hely” – magyarázta a skót veterán, aki szerint Lewis Hamilton hamarosan hosszabbít a Mercedesszel.
“Tudom, hogy Alonso arról beszélt, hogy hamarosan bejelenti, mi lesz vele, és hogy utólag magától értetődőnek tűnik majd a lépése, meg hogy már rég eldöntötte, mit is akar. De úgy néz ki, hogy a piacot mozgató kulcsfigurából mostanra két választással rendelkező ember lett: vagy megy a McLarenhez, vagy kimarad egy évig. A felszínen egy méltóságteljes spanyol hattyút látunk, de a felszín alatt nagy lehet a kapálózás, hogy rendezni tudja a jövőjét.”