A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) már a múlt hétvégi Orosz Nagydíj idejére elkészítette saját jelentését a marussiás Jules Bianchi egy héttel korábbi, szuzukai balesetéről, de a munka nem állt le.


Az FIA elnöke, Jean Todt egy bizottság felállítását ígérte Szocsiban, amely mostanra már működik is, a csapatokat körlevélben értesítették, hogy őrizzenek és küldjenek meg számukra “minden olyan adatot, visszaemlékezést, bármilyen hasznos információt, amely releváns lehet a testület számára”.
A versenyző igen súlyos agysérülésével végződő baleset körül továbbra is sok a kérdőjel és a spekuláció, a német Sport Bild a héten például azt dobta be, hogy Bianchit a csapat ösztökélte gyorsabb haladásra a dupla sárga zászlós zónában, amit a csapat felháborodottan cáfolt.


A német lap a korábban elkészült jelentésre hivatkozva írta ezeket, az FIA azonban nem hajlandó megerősíteni a híreszteléseket. A felügyelőszervezet sajtófőnöke, Matteo Bonciani a német Sport1-nek azt mondta: “A versenyigazgató Charlie Whiting jelentést tett a Jules Bianchi balesetét érintő összes releváns információról. Az FIA sosem kommentál spekulációkat, különösen nem a Bianchi-ügyben.”
A 25 éves francia versenyzőt továbbra is Japánban ápolják, állapota kritikus, édesapja gyakorlatilag elismerte, hogy fia élet és halál között lebeg.