Daniel Ricciardo ismét elismerően szólt távozó csapattársáról, Sebastian Vettelről, aki szerinte példamutatóan viselte, hogy többször is alulmaradt a házon belüli versenyben. Ricciardo 54 ponttal áll Vettel előtt a vb-pontversenyben, a négyszeres bajnoknak azonban egy rossz szava sem volt emiatt.


“Az első naptól kezdve rendes volt velem, a harmadik győzelmem után sem változott semmi. Továbbra is nagyon tiszteletteljesen viselkedik” – mondta Ricciardo Vettelről. “Biztos vagyok benne, hogy nagyon szeretne ő is nyerni, emiatt talán van benne egy kis frusztráció, ennek mindenesetre a nyomát sem látni rajta a megbeszéléseken vagy bármikor máskor.”

“Mindenkit bosszanthat, ha nem jön össze a győzelem, miközben a csapattársnak többször, de ebből rajtam vagy a csapaton semmi nem csapódott le Sebastian részéről. Nem tudom, talán zárt ajtók mögött ereszti ki a gőzt, de egyszerűen nem látszik rajta semmi. Nagyon példásan viseli ezt az évet.”

Ricciardót nem lepte meg teljesen, hogy Vettel elhagyja a Red Bullt, szerinte a négyszeres bajnok még mindig fiatal, és új kihívásokra van szüksége. “Hallottunk róla mindent, hogy marad, hogy ide meg oda megy, szóval azért nem sokkolt a bejelentés. Én úgy látom, hogy itt már nyert négy bajnoki címet, és most kapott egy új lehetőséget, amivel élt is, mielőtt túl idős lenne.”

Ricciardo megjegyezte azt is, hogy szerinte Vettel tiszteletben fog tartani bármilyen csapatutasítást, ha a világbajnoki harc ezt esetleg indokolttá teszi a szezon hajrájában.