Az elmúlt bő egy hónapban több hírben is szerepelt a kanadai divatmágnás milliárdos Lawrence Stroll neve. Stroll állítólag előbb a Saubernél, majd a Marussiánál érdeklődött a vásárlás lehetőségéről, nem utolsósorban azért, hogy a Ferrari utánpótlásprogramjában szereplő fia, Lance utat találhasson a Forma-1-be.
Eladásról végül egyik csapat esetében sem hallottunk, de most felröppent, hogy Stroll a McLarenbe szállna be, a kanadai a réges-régi résztulajdonos, jó ideje betegeskedő Mansour Ojjeh részvényeit venné meg.
A McLarentől cáfolták a hírt: “A McLaren Groupot egyetlen résztulajdonosa sem értesítette arról, hogy szeretné eladni a cégben bírt részvényeit. A részvények eladásakor elővásárlási jog van a többi résztulajdonosnak, előbb nekik kell felajánlani a részesedést. Tehát a pletykák minden alapot nélkülöznek” – mondta a szóvivő.
Közben továbbra sem tudni, ki vezet majd 2015-ben a wokingi csapatnál, a pletykák szerint a Sebastian Vettel távozása és valószínűleg Ferrarihoz való átigazolása által meglepett Fernando Alonso szorult helyzetben van, a Red Bull és a Mercedes ajtói zárva vannak előtte, a Hondával jövőre összeálló McLaren azonban nem hajlandó vele csak egy évre szóló szerződést kötni, márpedig a spanyol szeretné nyitva tartani a továbbállás lehetőségét. Egyre reálisabb opció lehet az egyéves kihayás.