A tavaly és idén a Marussiánál versenyző Jules Bianchi a Ferrari utánpótlásprogramjának legnagyobb ígérete volt, idén is tesztelt az olasz csapatnál, így a Japán Nagydíjon történt szörnyű balesete természetesen hatalmas sokk a maranellói csapatnak is. 


A Ferrari jövő héten távozó elnöke, Luca di Montezemolo is beszélt a 25 éves franciáról.
“Ez a srác nálunk nőtt fel, leendő versenyzőnkként gondoltunk rá” – mondta egy genovai hajókiállításon. “Ha – én legalábbis így gondolom – jövőre három autót küldünk majd pályára, az egyiket neki szántuk, ez tökéletes lehetett volna a jövőre nézve” – árulta el.
Bianchit súlyos fejsérüléssel szállították a Szuzukához közeli miei klinikára, ahol vasárnap éjszaka megműtötték, az állapota a legutóbbi hivatalos közlés szerint súlyos, de stabil.
“Nagyon remélem, hogy hamarosan azért jó híreket hallunk!” – szögezte le Montezemolo.


“Sajnos az ilyen esetekről mindig utólagosan tudunk csak okoskodni, de mindenképp meg kell vizsgálnunk, hogy mi történt, hogy akad-e valami hiba Szuzukában. Ha valami nem volt jó, akkor változtatni kell” – visszahangozta az F1-es világban vasárnap óta ismételt szavakat.
“Egyértelműen különleges futam volt, délután 3-kor már rosszak voltak a látási viszonyok, és nagyon sok víz volt a pályán. De voltak már versenyek ilyen körülmények között és semmi baj nem történt. A legfontosabb az, hogy megértsük a baleset okait és megakadályozzuk, hogy ilyesmi újra előfordulhasson.”