A helyszínen tartózkodó tudósítók jelentései szerint a Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchi szülei elhagyták a Mie Egyetemi Kórházat. Arról egyelőre nincs újabb hír, hogy a versenyző jelenleg milyen állapotban van, de a távozás arra is utalhat, hogy hamarosan érkezik valamilyen hivatalos tájékoztatás.

Nem sokkal a szülők után távozott a kórházból Gerard Saillant professzor, valamint Bianchi menedzsere, Nicolas Todt. Todt a helyszíni beszámolók szerint “elégedettnek tűnt” az orvosok munkájával.

Bianchi vasárnap nagy sebességgel egy munkagépnek csapódott, amely Adrian Sutil Sauberjét mentette. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a baleset rámutatott, hogy át kell gondolni a műszaki mentésben részt vevő járművek bevetésének módját.

Közben megszólalt a szuzukai pálya szóvivője is, balszerencsének nevezve a történteket. “A pályabírók dupla sárga zászlót lengettek Adrian Sutil autójának mentése miatt, ez pedig mindig azt jelenti, hogy az elhaladó versenyzőknek le kell lassítaniuk olyan tempóra, amelyről még az adott körülmények között, vészhelyzet esetén meg tudnak állni” – nyilatkozta Mijazaki Maszamicsi, aki hozzátette, a balszerencse az volt, hogy Bianchi éppen ezekben a pillanatokban haladt át egy vízátfolyáson, ezért a gumik nem tapadtak.

“Az eső erőteljesen rákezdett, a pálya vizes volt, de nem annyira, hogy emiatt meg kelljen szakítani a futamot. Azt hiszem, a versenyirányítás ugyanígy értékelte a szituációt” – mondta még a szóvivő.