A marussiás Jules Bianchi hatalmasat bukott a vasárnapi Japán Nagydíjon, amikor a vizes pályáról kicsúszva a Dunlop kanyarban az ugyanott kisodródott Adrian Sutil Sauberjét mentő traktornak ütközött nagy sebességgel.
A súlyos fejsérüléseket szenvedett 25 éves pilótát mentőautóval a közeli miei állami kórházba szállították, eszméletlenül, kritikus állapotban. Vasárnap éjszaka megműtötték, hogy elállítsák a koponyaűri vérzést.
Hivatalos bejelentés azóta nem érkezett Bianchi állapotáról, de hétfő reggelre a brit Sky Sports helyszíni tudósítója azt mondta, hogy a korábbi állításokkal ellentétben Bianchit nem műtötték meg újra, azonban az állapota romlására utal, hogy valóban mesterséges lélegeztetésre szorul a francia. Az intenzív osztályon kezelik.
A pilóta szülei már útra keltek a franciaországi Nizzából, de a hatalmas távolság megtételét még a Phanfone tájfun is nehezíti, 6-8 órás késésekkel kell számolni. A szülők érkezéséig nem lehet hivatalos közlésre számítani.
Hétfő reggeli közleményében ezt erősítette meg a Marussia-csapat is. “A Jules állapotát illető kommunikációt tekintve a Bianchi család kívánságaihoz igazodunk. Türelmet és megértést kérünk a további tájékoztatásokkal kapcsolatban, akkor adunk újabb információkat, amikor a család a kórházzal egyetértésben jónak látja” – írták, hozzátéve, hogy a Marussia és a Ferrari képviselői is a kórházban tartózkodnak.
Nyilatkozott viszont a pilóták szervezetének (GPDA) új elnöke, Alexander Wurz.

“Úgy hallottuk, hogy nekiütközött a traktornak, és teljesen leszakadt a bukóstruktúra. A baleset után nem sokkal még magánál volt, de utána elvesztette az eszméletét. Azonban végig önállóan lélegzett, nem volt szükség újraélesztésre. Hogy ez jót vagy rosszat jelent, nem tudom, nem vagyok szakértő.”

További részletek a balesetről a Vezess.hu korábbi cikkében. Kattints erre a linkre!.

Kíváncsi vagy a szabadidő-autóra, amely egyesíti az izgalmas vezethetőséget a kombik praktikusságával? Kattints a képre!

F1: Bianchi lélegeztetőgépre került 1