A Japán Nagydíj után a pilóták legfeljebb néhány szóban foglalkoztak a versennyel, mindenki a Jules Bianchiról érkező híreket leste. “Jules-lel ugyanaz történt, mint velem” – mondta a baleset szemtanúja, Adrian Sutil. “Jules mögött voltam, de megpördültem, és a falban kötöttem ki. Kiszálltam, és próbálták menteni az autómat. Jules ugyanott, ahol én egy körrel korábban, elveszítette az uralmat az autója felett. Többet egyáltalán nem akarok erről mondani, remélhetőleg jó kezekben van.”


“Nem gondolok a versenyre, a kollégámra gondolok” – fogalmazott Rosberg, aki egyetlen mondatban elismerte, hogy Hamilton egyszerűen gyorsabb volt nála az esőben. “Az információk alapján, amelyek eljutottak hozzám, nagyon-nagyon súlyos a helyzet. Reméljük a legjobbakat. Ami a versenyt illeti, nem éreztem magam igazán jól magam az autóban, nem találtam az egyensúlyt.”

“Óriási kár ezért. Elektromos gondom volt, talán valami kontakthiba. Ma elszalasztottunk egy lehetőséget” – nyilatkozta Fernando Alonso, aki alatt még a második rajt után biztonsági autós szakaszban megállt a Ferrari. Alonso nagyon jó kapcsolatban van Bianchival, a Twitteren üzent neki.

A Williams Japánban is szenvedett az esőben, ehhez képest nem is rossz Valtteri Bottas hatodik és Felipe Massa hetedik helye. “Nem sokat tudtunk tenni, nem volt könnyű dolgunk a pályán. Ennél jobb eredményt nem érhettünk volna el, csapatként remek munkát végeztünk” – értékelt a finn.

“Az egész versenyen alig láttam valamit. Öt körrel a vége előtt már üvöltöttem a rádióban, túl sok volt a víz a pályán” – mondta Massa, aki azonnal bement Bianchihoz a kórházba.

Daniel Ricciardo végül negyedik lett, Sebastian Vettel azért kerülhetett elé, mert a megszakítás előtti utolsó teljes kör eredményét vették figyelembe. “Rendben volt a verseny, jól szórakoztam. Noha nem sokat lehetett látni, jó volt a tempónk. A végén gyorsak lehettünk volna, de jött a piros zászló. Amúgy is Jules körül forognak a gondolataim.”

Ricciardo két félelmetes manővert is bemutatott a Williams-pilóták ellen az S-kanyarokban. “Egy kicsit tanulmányoztam a pályát. Esőben támadni és próbálkozni kell, elég jó gokartos íveket találtam.”