Pénteken Szuzukában arról szóltak a hírek, hogy Fernando Alonso 2014 végén elhagyja a Ferrarit, majd erre rímelve szombaton bejelentették, hogy Sebastian Vettel az év végén lelép a Red Bulltól, és ahogy a csapatfőnök, Christian Horner hozzátette, a Ferrarihoz igazol.
Alonso tehát másutt versenyez majd 2015-ben. A Red Bullnál nem lesz helye, oda rögtön beemelik Danyiil Kvjatot, így marad a régóta emlegetett McLaren-Honda, ami viszont nem feltétlenül jelent bajnoki esélyeket, márpedig a spanyol szombat délután is arról beszélt, hogy újabb bajnoki címet akar. 
Egyesek úgy vélik, hogy valami szenzációs húzással a Mercedesnél bukkanhat fel Alonso, aki egyelőre nem árul el és nem zár ki semmit.


Náluk Nico Rosbergnek 2018-ig, Lewis Hamiltonnak mindössze 2015 évégéig van szerződése, de ahogy Alonso és Vettel esete is mutatja, azok nem jelentenek garanciát. Hamiltont meg is kérdezték a szuzukai időmérő után, hogy el tudja-e képzelni a spanyolt a Mercedesnél.
“Én ott vagyok, azaz itt vagyok, a Mercedesnél. Úgy tudom, Nico is. Lehet, hogy Alonso esetleg valami harmadik autóra gondol, de nem hiszem, hogy abból lesz valami” – mondta a 2008-as bajnok.
A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda egyenesen kizárta, hogy Alonsót igazolnák, sőt, Hamiltonnal kezdik újra a hosszabbítási tárgyalásokat.


“Nekünk itt van Nico és Lewis, ők vannak az élen, miért is változtatnánk? Számunkra nem kérdés, soha fel sem merült, hogy tárgyaljunk Alonsóval. Megerősítem: Lewisszal jövő évre is van szerződésünk, Nicóval pedig még további két idényre”- szögezte le az osztrák.
“Lewisszal most tárgyalunk a 2015-ön túli hosszabbításról, két vagy három plusz évről. Azt beszéljük át, hogy mennyi időre írna még alá. Ő is, mi is pozitívan állunk hozzá, hogy sikerülni fog.”