Sebastian Vettel szerint a Red Bull még tud javítani a második japán szabadedzésen elért ötödik helyen. “Egészen biztosan tudunk jobbat az ötödik helynél, de harmadiknál jobbak semmiképp sem lehetünk” – mondta Vettel. “A Mercedes nagyon-nagyon gyorsnak tűnik, de bennünk is van még azért tartalék, különösen egy körön.”


“Jó lenne harcolni a Mercedesszel, ki tudja, mi lesz, ha esik? Ezzel együtt úgy tűnik, hogy a Williams és a Ferrari mellett a McLaren is egész erős. Az autó egyensúlyán még lehetne javítani, ezen dolgozni fogunk, aztán meglátjuk, milyen lesz az időjárás holnap és vasárnap.”

Daniel Ricciardo a második edzést saját hibájából bukta, néhány kör után a falhoz csapta a Red Bullt. “Nem volt semmilyen technikai probléma, csak hibáztam” – ismerte el az ausztrál. “Mentem egy gyors kört, a hűtőkörömben pedig sárga zászlókat kaptam. Még jobban lelassítottam, és ettől valószínűleg túlságosan lehűltek a gumik.”

“Az utolsó sikánból kifele jövet ráléptem a gázra a következő gyors körre készülve, és ahogy mindenki láthatta, nem tudtam megfogni az autót. Egy edzés elején nem éppen ideális egy ilyen hiba, de nem foghatom semmire. Az időjárás alakulása miatt valószínűleg nem veszítek sokat a kimaradt időmérő-szimulációval.”