Igen eseménydúsan zajlott a Japán Nagydíj második, délutáni szabadedzése Szuzukában, igaz, az érintettek cseppet sem örültek ennek.
Az incidensek sorát Kobajasi Kamui kezdte, aki – miután délelőtt kispadozott Roberto Merhi kedvéért – mindössze 4. körét futotta a hazai pályán, amikor a 4. kanyarban a gumifalban végezte.
A “tesztpilóta átka” dolgozhatott Jean-Eric Vergne-nél is, hiszen a francia pilóta autóját délelőtt MaxVerstappen hajtotta, délután pedig kétszer is elromlott. A Toro Rosso az edzés elején, majd 4 perccel a vége előtt is valószínűleg elektronikai hiba miatt állt le a pályán – a második alkalommal rossz helyen, így előkerült a piros zászló is, ami egyben a körözés végét is jelentette.


Nem először lengették azonban a pirosat, ugyanis Daniel Ricciardónak már negyed óra után sikerült előcsalogatnia, az ausztrál pilóta a célegyenes-ráfordító bejáratánál engedte el a Red Bull farát, a kavicságyon keresztül pedig már nem volt megállás. Az ütközés nem volt nagy sebességű, de így is sikerült lebontani az autó orrát és bal elejét. A takarítás idejére megszakították az edzést.
A sauberes Esteban Gutierrez is saját bőrén tapasztalta, hogy Szuzuka még régi vágású pálya, ahol a legkisebb hiba is sokba kerül: ő bő fél óra után a Spoon kanyarban tette a falba a járgányt.


Ami a tempót illeti, a Mercedes időmérős körön érinthetetlennek tűnik (versenytempóban talán nem akkora a fölényük), míg házon belül most Lewis Hamilton volt a jobb, háromtizeddel.
Az ezüst nyilak mögött a Williamsek, Red Bullok, Ferrarik kemény csatára készülhetnek, gyakorlatilag teljesen egyben van az üldözők csoportja.
Míg az első edzésen még napos idő, kék ég fogadta a Forma-1-eseket, délután már elkezdett beborulni, az utolsó 20 percben itt-ott szemetelt is az eső, de a komoly csapadékot még megúszták.
Valószínű, hogy holnap már nem így lesz, a Japán felé közelítő Phanfone tájfun esőt, esőt és még több esőt hoz.
Japán Nagydíj, 2. szabadedzés, Szuzuka, 2014.10.03.