Lewis Hamilton és Nico Rosberg sem számított arra, hogy egy másodperces előnye lesz a Mercedesnek a Japán Nagydíj pénteki napja után. A második edzésen Hamilton több mint két tizeddel verte Rosberget, akitől további egy másodpercre volt Valtteri Bottas.


“Meglepett a különbség. Pályáról pályára változik a nagysága, nem is nagyon tudom követni” – mondta Hamilton. “Fantasztikus munkát végzett a csapat, bámulatos a leszorítóerőnk ezen a nagy kihívást igénylő pályán, nagyon versenyképesek vagyunk.”

“Az autó délelőtt nem volt igazán lenyűgöző, de a lágyabb gumikon nagyon jó volt vezetni.” Többekhez hasonlóan Hamilton is kis híján eldobta az autót a kettes Degnerben, de végül megmentette a helyzetet. “Az első szektoron nagyon jól jöttem át a friss gumikkal, aztán valószínűleg túlerőltettem a hátsó gumikat. Kipörögtek a kerekek, és kis híján elszálltam. Összességében átlagos péntek volt.”

“Ahogy Lewist, engem is kicsit meglepett a különbség” – tette hozzá Rosberg. “Az autó egyszerűen jó, egy körön, hosszú etapon, mindenhol. Jó látni, hogy a csapat ennyire jó autót hozott ide, szerintem a vonalvezetés is kedvez nekünk.”

“Jól éreztem magam a pályán, jó vezetni az autót. Összességében pozitív nap volt, itt nincs helye a hibának, és én szeretem az ilyen helyszíneket. A szingapúri hét ezredet megtaláltam és magammal hoztam, szóval nem kell engem félteni az időmérőn!”