Ugyan papíron még jelenleg is több pilóta esélyes a 2014-es győzelemre, a Red Bull-os Daniel Ricciardo pedig kisebb csodával akár mg ténylegesen is győzhet, öt futammal a vége előtt a küzdelem már alapvetően csak a Mercedes versenyzői között zajlik.
Nico Rosberg szingapúri kiesése után a kettejük közötti különbség szinte eltűnt, Lewis Hamilton mindössze 3 pontocskával vezet, a Japán Nagydíjon gyakorlatilag minibajnokság indul, de az idén több igen feszült epizódot átélő pilóta viszonya javul, ha hinni lehet a nyilatkozataiknak.


“Nagyon jó a légkör a csapatnál, és ennek örülök is, mert tényleg jó a hangulat. Igen, voltak nehézségek idén, jó néhány akadt, de úgy gondolom, hogy ez természetes. Minden hétvégén a futamgyőzelemért szállunk harcba. Utána viszont megbeszéljük a dolgokat és továbblépünk, úgy gondolom, hogy ez elég jól ment eddig” – mondta az Autosportnak Rosberg. 
“Jelenleg mindannyian egy irányba húzunk. Nyilván van feszültség, és ez így is marad, de kezelni tudjuk ezt” – tette hozzá.
Hamilton is azt mondja, hogy a korábbi balhé után most rendeződött a helyzet: “Úgy tűnik, hogy jó, nyugodt a légkör. Semmi különös. Spába is így érkeztünk, utána viszont nem volt könnyű, de mostanra minden visszatért a normális kerékvágásba.”


“Ez a mercis béke nem igazi. Előbb-utóbb Hamilton és Rosberg megint összecsap, és amikor újra a bajnoki cím a tét, akkor nem lesznek szabályok” – jegyezte meg epésen a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko.
Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban nem is várja el, hogy puszipajtások legyenek a pilóták:
“Nem kell békeszerződést felmutatnunk a nézők kedvéért. Ha valakit 25 éven keresztül a bajnoki cím megnyerésére programoznak, akkor nem is érdemes elvárni tőle, hogy a fő ellenfele legyen a legjobb haverja.”