A Red Bull versenyzői bizakodva mehetnek az aerodinamikai hatékonyságot jutalmazó szuzukai pályára, nem csoda, hogy a háromszoros győztes Sebastian Vettel, és a Mercedes-pilóták legközelebbi üldözője, Daniel Ricciardo is alig fér a bőrébe a hétvégi Japán Nagydíj előtt
F1: Vettelék megőrülnek az első szakaszért 1
F1: Vettelék megőrülnek az első szakaszért 2

F1: Vettelék megőrülnek az első szakaszért

F1: Vettelék megőrülnek az első szakaszért

F1: Vettelék megőrülnek az első szakaszért 5
F1: Vettelék megőrülnek az első szakaszért 6
Fotó megosztása:
F1: Vettelék megőrülnek az első szakaszért 7


“Szuzuka mindig is kedves volt hozzám, háromszor nyertem már ott, 2011-ben pedig a bajnoki címet is ott szereztem meg, ami fantasztikus élmény volt. Szuzuka összességében is egy lenyűgöző helyszín, talán az egyetlen, amelyik versenybe szállhat Spával. Óriási kihívás, főleg az első szektor a gyors kanyarjaival” – mondta a címvédő.
“A szurkolók is különlegesek, hihetetlen a hangulat, a nézők tényleg odavannak a Forma-1-ért, ezt nagyszerű látni” – tette hozzá.
Az idén már három futamot megnyerő Ricciardo különösen imádja a pálya első szektorát:
“Szuzuka végig jó, de számomra az első szektor külön élvezet. Igazi álom. A gyors irányváltások az S-kanyarokban, a kemény forduló a Dunlopban, és aztán a legjobb rész, a nyolcas és kilences, azaz a Degner.” 
F1: Vettelék megőrülnek az első szakaszért 8


“A nyolcasban ott kell tartani, nagyon szűk, nem lehet hibázni, mégis a lehető legjobban kell nyomni. Aztán épp csak hogy egyenesbe hozzuk az autót, máris jön a döntött jobbos, az ember csak reméli, hogy sikerült elcsípni, mert ha nem, akkor mindennek lőttek.”
“Nem rossz meló ezt sorozatban 53-szor lehúzni! A tévén talán nem látszik, de igazi hullámvasút a pálya, le a völgybe, aztán újra fel, szinte nincs is sík rész.”
A Red Bull-pilótáknak persze külön kihívást jelent majd, hogy a mindenütt jó Mercedes üldözése közben egyiküknek sem jár kiemelt pozíció, ahhoz, hogy a még esélyesebb Ricciardo közel maradjon, esetleg közelebb kerüljön Hamiltonékhoz, erőből kell vernie Vettelt, csapatutasítás nem lesz.