A bajnokságot addig vezető Nico Rosberg számára nagyon keservesen indult és végződött a Szingapúri Nagydíj, hiszen nem sokkal a rajt előtt kiderült, hogy elromlott az autója, egy etap után pedig az is világossá vált, hogy javíthatatlan a járgány, ki kellett állnia


A Mercedes AMG péntekre járt végére az ügynek:
“A szakértői elemzés kiderítette, hogy a kormányoszlop áramköreit idegen anyag szennyezte be. A szennyeződés nem volt látható és a vasárnapi rajt előttig nem jelentkezett semmilyen formában. A szennyeződés azonban időről időre visszatérő rövidzárlatot okozott az elektronikai rendszerben, ezért Nico nem tudta kezelni a kuplungot és a motorbeállításokat” – írták.
“A további versenyeken új alkatrészeket használunk, és továbbra is intenzíven dolgozunk a megbízhatóságon” – tették hozzá.
Az összeesküvés-elméletek megelőzésére később még kiegészítést tettek: “Tisztázásképpen: a szennyeződés a szokásos verseny előtti tisztásokhoz használt anyag volt.”
F1: Rosberget idegen anyag csinálta ki 3


Rosberget ugyan nagyon rosszul érintette a nullázás, de a kiszállás után sem viharzott el, inkább lehetőséget látott benne:
“Úgy döntöttem, hogy ahelyett, hogy hazamennék, inkább maradok, hátha tanulok valamit, ami hasznomra lehet a későbbi futamokon. Hogy tanultam-e? Naná. Még sosem követtem a másik autót éles versenyen, idén még nem figyeltem a csapat bokszutcai munkáját, szóval elég sokat megtudtam.”