A múlt hétvége óta egyre valósabb lehetőségnek tűnik, hogy Fernando Alonso nem tölti 2016 végéig élő szerződését a Ferrarinál, a felek akár közös megegyezéssel is elválhatnak már az idei szezon végén.
Ha a McLarenhez jövőre visszatérő Honda megfelelően nagy ajánlatot ad – vagy már adott is – a spanyolnak, a kétszeres bajnok akár azt is lenyelheti, hogy 2015-ben még nem kezdhet a bajnoki címért – a Ferrarinál sem járt sokkal jobban 2010 óta.   
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 1
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 2

F1: A Ferrari Hamiltont szeretné?

F1: A Ferrari Hamiltont szeretné?

F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 14
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 15
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 16
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 17
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 18
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 19
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 20
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 21
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 22
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 23
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 24
Fotó megosztása:
F1: A Ferrari Hamiltont szeretné? 25


Természetesen Alonso távozása esetén az olasz alakulatnál komoly űrt kellene betölteni,és bár az évek óta hozzájuk kötött Sebastian Vettel kézenfekvő választásnak tűnik, az elmúlt egy-két napban egy másik név, Lewis Hamiltoné is egyre több forrásból hangzik el.
Olasz, spanyol és brit F1-es szakírók is hallottak már maranellói forrásaiktól arról, hogy az angol versenyző a Ferrari kívánságlistájának előkelő helyén szerepel, többen pedig úgy gondolják, hogy a 2008-as bajnok sokkal könnyebben kibújhat a 2015 végéig tartó mercedeses szerződéséből, mint Vettel az ugyanaddig tartó Red Bull-os kontraktusából.
Ha Hamilton nem nyeri meg a címet idén, azért, ha pedig győz, két bajnoki siker birtokában, az azok nyújtotta önbizalommal dönthet úgy, hogy Niki Lauda és Michael Schumacher nyomdokain járva vállalja, hogy néhány év küszködéssel végül újjáépíti a Ferrarit, és ezzel a legnagyobb nevek közé emelkedik.
Természetesen ugyanez lehet vonzó Vettel számára is…