Az elmúlt napokban Fernando Alonso jövőjéről minden és annak ellenkezője is megjelent már, de valószínű, hogy még a magukat jól értesültnek tartók is csak félinformációkból, tapogatózva építenek híreket.


A német Bild kedden azzal állt elő, hogy a ferraris spanyolt 2015-re menedzsere, Flavio Briatore volt közös csapatukhoz, a ma Lotus néven futó enstone-i gárdához vinné vissza, de úgy tűnik, ez csak homályos lehetőség, vagy épp teljes hápogó kacsa, ugyanis sem a Lotus tulajdonos-főnöke, sem az egykori Renault-főnök nem ismer el semmi ilyesmit.
“Az interneten olvastam erről először tegnap” – mondta Gerard Lopez az Auto Motor und Sportnak.
“A Ferrari még nem fordított hátat senkinek (Alonsónak), de egyelőre nincs itt az ideje a nyilatkozatoknak” – nyilatkozta Briatore az olasz Omnicorsének.
Közben a szintén olasz Tuttosport tovább építi a szerdán indított sztorit: Sebastian Vettel ferraris előszerződése után most arról írnak, hogy Alonso biztosan a McLarenhez távozik, ugyanis a visszatérő motorszállító, a Honda már 3 évre 100 millió eurót (31,5 milliárd Ft) kínált neki, amit a kétszeres bajnok el is fogadott, a szerződés megköttetett.
A spanyol Marca közben olvasói szavazással teszteli a közvéleményt – vagy épp hergeli a közönséget – délután 15 körül a szavazók 84 %-a mondta azt, hogy Alonsónak távoznia kellene a Ferraritól.