Lewis Hamilton édesapja és édesanyja 2014-ben eddig három futamon volt ott a pályán, fiuk pedig mindháromszor nyert is – legutóbb három napja Szingapúrban. 
Bár a 2008-as bajnok idén a korábbiaknál érettebb, elszántabb hozzáállással bizonyította, hogy akár egyedül is képes kimászni a hullámvölgyekből, a kabalafigurának sem utolsó családtagok azért nagy örömöt és segítséget jelentenek számára – nyilatkozta az Independentnek.
F1: Hamiltonéknál szent a béke 1
F1: Hamiltonéknál szent a béke 2

F1: Hamiltonéknál szent a béke

F1: Hamiltonéknál szent a béke

F1: Hamiltonéknál szent a béke 39
F1: Hamiltonéknál szent a béke 40
F1: Hamiltonéknál szent a béke 41
F1: Hamiltonéknál szent a béke 42
F1: Hamiltonéknál szent a béke 43
F1: Hamiltonéknál szent a béke 44
F1: Hamiltonéknál szent a béke 45
F1: Hamiltonéknál szent a béke 46
F1: Hamiltonéknál szent a béke 47
F1: Hamiltonéknál szent a béke 48
F1: Hamiltonéknál szent a béke 49
F1: Hamiltonéknál szent a béke 50
F1: Hamiltonéknál szent a béke 51
F1: Hamiltonéknál szent a béke 52
F1: Hamiltonéknál szent a béke 53
F1: Hamiltonéknál szent a béke 54
F1: Hamiltonéknál szent a béke 55
F1: Hamiltonéknál szent a béke 56
F1: Hamiltonéknál szent a béke 57
F1: Hamiltonéknál szent a béke 58
F1: Hamiltonéknál szent a béke 59
F1: Hamiltonéknál szent a béke 60
F1: Hamiltonéknál szent a béke 61
F1: Hamiltonéknál szent a béke 62
F1: Hamiltonéknál szent a béke 63
F1: Hamiltonéknál szent a béke 64
F1: Hamiltonéknál szent a béke 65
F1: Hamiltonéknál szent a béke 66
F1: Hamiltonéknál szent a béke 67
F1: Hamiltonéknál szent a béke 68
F1: Hamiltonéknál szent a béke 69
F1: Hamiltonéknál szent a béke 70
F1: Hamiltonéknál szent a béke 71
F1: Hamiltonéknál szent a béke 72
F1: Hamiltonéknál szent a béke 73
F1: Hamiltonéknál szent a béke 74
Fotó megosztása:
F1: Hamiltonéknál szent a béke 75


“Szeretnének mindenhova eljönni, és talán jönnek is. Elég nagy a családom. Ott van anyukám és a mostohaapám – biztos vagyok benne, hogy valamikor ő is szívesen eljönne. Aztán ott van az asszony (Nicole Scherziger – a szerk.), aki egész évben akart jönni, de én jobb szerettem volna a versenyzésre koncentrálni. Szóval nem tudom még. De a hétvégéken az egész családomból sugárzik a pozitivitás felém, ami nagyon jó dolog.”
A 2010-es szakításukig menedzsereként is dolgozó édesapjával, Anthonyval is végre tökéletes a viszonyuk, mondja a bajnoki éllovas.
“Közismert, hogy milyen nehézségeim voltak a karrierem során, és a családom egy darabig ott volt mellettem, aztán volt egy időszak, amikor nem. Emlékszem, amikor pár évvel ezelőtt, amikor apu még a menedzserem is volt, azt nyilatkoztam, hogy alig várom a napot, amikor egyszerűen csak az apámként lesz mellettem.”  
F1: Hamiltonéknál szent a béke 76


“És most pontosan ez van, az egyik legnagyszerűbb érzés, hogy itt van velem. A futam előtt is odajött az autóhoz, és kezet fogott velem. Ennek különleges jelentése volt, ugyanis még amikor legelőször ültem autóba, akkor kitaláltunk egy egyedi kézfogást. Szóval amikor most kezet fogtunk, ugyanazt éreztem, mint nyolcévesen: ‘sok szerencsét, én itt vagyok veled'” 
Hamilton mostanra hatalmas hálával tekint édesapja munkájára, az áldozatokra, amivel a versenyzői karrierjét egyengette.
F1: Hamiltonéknál szent a béke 77


“Nem is tudom, hogy mi járt apám fejében, amikor elkezdtük a gokartozást. Jól ment, de nem hiszem, hogy gondolta volna, hogy 20 évvel később megnyerem a Szingapúri Nagydíjat. El sem tudom képzelni, mi járt a fejében, amikor négy állást vállalt, hogy azt az ócska gokartot összerakhassuk, újrafesthessük, kikalapálhassuk – mert az tényleg ősöreg tragacs volt – és hogy valahogyan benzint is szerezzen, miután a pénzt már elköltöttük a gumikra!”
“Mindezt vállalta értem, és most itt vagyok az autóversenyzés elitkategóriájában, és vezetem a bajnokságot! Borzasztóan büszke vagyok a családomra, szóval nagyon-nagyon frankó, hogy itt vannak velem! De nem is folytatom, mert még elpityeredek…”