Arc nélkül - Mick Junior a gokarton Fotó: Tonykart.com

Arc nélkül – Mick Junior a gokarton Fotó: Tonykart.com

Mialatt Michael Schumacher bő nyolc hónapos kórházi kezelés után immár a család svájci otthonában lábadozik-gyógyul tavaly év végi agysérüléseiből, a famíliát a következő generáció képviseli a versenypályán.
A hétszeres világbajnok fia, a 15 éves Mick hosszú évek óta gokartozik már – hogy a reflektorfényt kerülje, általában édesanyja leánykori nevén, Betsch-ként, máskor Mick Juniorként -, szépen lassan lépeget a Forma-1 felé.
A kis Schumacher a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által felügyelt KF Junior kategóriában második lett a franciaországi Essay-ben rendezett döntőn a múlt héten.
“Természetesen nagyon büszke vagyok erre az eredményre, ugyanakkor a célom a világbajnoki cím” – nyilatkozta a kis Schumacher az olasz La Gazzetta dello Sportnak. “De ez még csak a pályafutásom kezdete” – tette hozzá.
Álnéven tör az F1 felé a kis Schumacher 3
Közben egy másik bajnoki dinasztia is alakul: 1972 és ’74 F1-es győztese, Emerson Fittipaldi unokái is lépkednek felfelé a szamárlétrán: a 18 éves Pietro Fittipaldi 13-ból 10 futamgyőzelemmel Brit Formula Renault-bajnok, öccse, a 13 éves Enzo pedig amerikai keleti-parti gokartbajnok lett a múlt hétvégén.

Olvasta, hogy szándékosan gázolt a zebrán a BMW-s?