A Szingapúri Nagydíj hétvégéjére jelentették be, hogy a Johnnie Walker a Forma-1 hivatalos itala lett, a hirdetéseik meg is jelentek a pályán. 
A brit Mirror szerint a Bernie Ecclestone által tető alá hozott üzlet egyben súlyos csapás a McLarennek, ugyanis a whisky gyártója, a Diageo ugyanakkor távozik a wokingi csapattól. 
F1: Fogynak a McLaren szponzorai? 1
F1: Fogynak a McLaren szponzorai? 2

F1: Fogynak a McLaren szponzorai?

F1: Fogynak a McLaren szponzorai?

F1: Fogynak a McLaren szponzorai? 4
Fotó megosztása:
F1: Fogynak a McLaren szponzorai? 5


A Johnnie Walker elvesztése csak egy újabb fejezet lenne a sorban, hiszen idén bejelentették, hogy a több évtizedes partner Hugo Boss is átáll a Mercedeshez, a csapat pedig már tavaly év végén elvesztette névadó szponzorát, a Vodafone-t, amelynek helyére azóta sem sikerült új fő támogatót találni.
A Mirror szerint a háttérben a McLaren-vezér Ron Dennis makacssága áll, ugyanis a pályán látott gyenge eredményekkel nincs összhangban a pénz, amit a szponzoroktól szeretne látni, túl drágán adná a reklámfelületet.
A sajtóértesülést hétfőre cáfolták Wokingból, a csapat szóvivője azt mondta, a hír egyszerűen nem igaz: “A Johnnie Walker továbbra is fontos, nagyra tartott partnerünk, a logó 2015-ben is ott lesz majd az autón.”
Bár a névadó szponzor hiánya nem épp szívderítő, a McLaren azért messze van a csődtől, hiszen az új Concorde Agreement szerint az eredményektől függetlenül fix tízmilliós összeggel részesülnek a Forma-1 bevételeiből, emellett az érkező Honda is hasonló nagyságrendű összeggel támogatja majd a csapatot – a motorok pedig természetesen ingyen lesznek.