Nico Rosberg számára keserű véget ért a Szingapúri Nagydíj, miután a felvezető körre sem tudott elindulni, a 14. körben feladta a versenyt. Mivel csapattársa, Lewis Hamilton megnyerte a futamot, Rosberg az idén másodszor elveszítette a pontverseny első helyét.


“A kormány egyszerűen nem működött, és ettől az egész autóval gondok voltak” – mondta Rosberg. “Meg kell találnunk a probléma okát, mert ez egy újabb megbízhatósági gond. Volt már belőlük néhány az idén, ez a leggyengébb pontunk. Alaposan a végére kell járnunk az összes ilyen dolognak, és százszázalékoshoz közelíteni a megbízhatóságot.”

“Nincs értelme, hogy kiboruljak. Ez a megbízhatóságon múlt, már megint. Csapatként kell végigrágnunk ezeket a dolgokat, mert túl sokszor történik ez. Meg kell értenünk, mi történt ma.”

“Nagyon, nagyon kemény most. Az egész, ahogy történt, hogy el sem tudtam jönni a rajtrácsról, nagyon nem volt jó. Reméltem, hogy a csapat meg tudja oldani, nem a bokszban, hanem még előtte, mert hol működött, hol nem működött a kormány. Végig reméltem, hogy egyszer helyreáll minden, de nem így alakult.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint egy banális hiba okozta Rosberg vesztét, elszakadt egy vezeték a kormányoszlopban. “Emiatt az összes rendszer összeomlott, csak a váltó működött. Próbáltuk kint tartani Nicót, de beláttuk, hogy ez túl veszélyes. Bocsánatot kell kérnünk a hiba miatt, elvileg nem történhetett volna meg, mégis megtörtént.”