A Force India a nyár elején ugyan lendületet veszített egy kicsit, a McLaren meg is előzte őket a bajnokságban, de Szingapúrba mindössze egypontos lemaradással érkeztek, amin az éjszakai utcai futamon fordítottak is.
Míg Jenson Button műszaki hiba miatt kiesett, Kevin Magnussen pedig csak a 10. helyet hozta, a silverstone-i alakulat egy 7. és 9. pozíciót könyvelhetett el, 6 pontot vertek a wokingiakra. 
Sergio Perez a futam felénél még elvesztette az első szárnyát, visszaesett, de a hajrában egészen a 7. helyig kapaszkodott, az egyik legügyesebb volt a gumis játékban:


“Nekem aztán minden kijutott ezen a versenyen, az utolsó köröket pedig igazán élveztem. Nagyon elégedett voltam a mai teljesítményünkkel, és különösen örülök, hogy a közvetlen riválisaink előtt végeztünk. Az előttem haladók nagyon küszködtek a gumikopással, de nálam is előjött ez. Amikor utolértem a bolyt, nekem is gyenge volt a tapadásom, minden előzés nehéz volt. De jól kezeltem a gumikat, így megdolgoztam azért, hogy a 15. helyről a hetedekig jussak.”
“Nagyszerű eredmény ez a csapatnak, kiváló munkát végeztek a stratégiával, nekem és Nicónak is bevált. A mai szereplés túlmutat a puszta eredményen, plusz elégedettséget jelent az, ahogy sikerült elérni. Minden összejött, de nem adtam fel, belehúztam és felkapaszkodtam a pontszerző helyekre.”
Nico Hülkenberg már nem volt ennyire elégedett, ő szeretett volna még egy kerékcserét. 
F1: A Force India odavágott a McLarennek 3


“Jó, hogy újra pontokat szereztünk, a csapat szempontjából sikeres volt a mai nap. Ez a futam mindig nagyon nehéz, és talán egy más stratégiával még egy kicsit jobb is lehetett volna a eredményem. A biztonsági autó után 30 kört kellett lehúznom a lágy gumikon, a többséghez hasonlóan nekem is elfogyott a tapadásom a végére. Visszatekintve talán okosabb lett volna még egyszer kiállni friss gumikért, de a csapat így döntött az akkori információk alapján. De a lényeg, hogy mindkét autóval pontot szereztünk.”