Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség versenyigazgatója szerint nehéz lesz betartatni a rádiózásra vonatkozó, máris módosított szabályokat. Noha eredetileg nem akarták, a hibrid hajtás bonyolultsága miatt az autó teljesítményére vonatkozó üzenetek az év végéig engedélyezettek maradnak, vezetéstechnikai tanácsokat azonban már Szingapúrban sem lehet adni.

F1: Könnyű lesz trükközni a rádiózással 1
F1: Könnyű lesz trükközni a rádiózással 2

F1: Könnyű lesz trükközni a rádiózással

F1: Könnyű lesz trükközni a rádiózással

F1: Könnyű lesz trükközni a rádiózással 9
F1: Könnyű lesz trükközni a rádiózással 10
F1: Könnyű lesz trükközni a rádiózással 11
F1: Könnyű lesz trükközni a rádiózással 12
F1: Könnyű lesz trükközni a rádiózással 13
F1: Könnyű lesz trükközni a rádiózással 14
Fotó megosztása:
F1: Könnyű lesz trükközni a rádiózással 15


Whiting szerint a felemás megoldásból következik, hogy elhangozhatnak olyan kódolt üzenetek, amelyek egyébként szabályosnak tűnnek. “Egyértelmű listát küldtünk a csapatoknak, mit lehet és mit nem” – kezdte Whiting. “De az igaz, hogy ha lehet mondjuk az olajról beszélni, különböző jelentése lehet, ha az első vagy a tizedik kanyarban hangzik el a szó. Ezeket az eseteket nehéz lesz megítélni, de idővel menni fog.”

Whiting szerint az első szabadedzésen “nagyon-nagyon figyelmesek” voltak a csapatok, rajt- és időbüntetést valószínűsít a szabálysértésekre. “Erről persze a felügyelők döntenek” – jelezte Whiting, aki még egyszer figyelmeztetett mindenkit, hogy a rádióüzeneteket valós időben hallgatják majd az FIA emberei.