Lewis Hamilton úgy érzi, az idő már nem az ő oldalán áll a világbajnoki harcban. Az angol hátránya 22 pont csapattársával, Nico Rosberggel szemben, és ugyan a hátralévő hat futamon 175 pontot lehet szerezni, Hamilton szerint ez nem könnyíti meg a helyzetet. Baleset vagy még egy műszaki hiba nem fér bele.

F1: Hamilton kifut a versenyekből 1
F1: Hamilton kifut a versenyekből 2

F1: Hamilton kifut a versenyekből

F1: Hamilton kifut a versenyekből

F1: Hamilton kifut a versenyekből 4
Fotó megosztása:
F1: Hamilton kifut a versenyekből 5


“Az első verseny óta 25 pont a hátrányom, egy balesetet soha nem engedhettem meg magamnak” – mondta Hamilton, aki a Magyar Nagydíj első körében koccolta ugyan a szalagkorlátot, de végül így is Rosberg előtt ért célba. “Rögtön az év elején hátrányba kerültem, nem veszíthetek még többet.”

“Kezdek kifutni a versenyekből. Nem akarok az indokoltnál több kockázatot vállalni, de az ésszerű határokon belül mindent bele kell adnom. Mindig mondogatom a szerelőimnek is, hogy maradjunk pozitívak, mert sok minden megtörténhet még. Fontos, hogy ne rágódjunk a múlton, csak előre szabad tekintenünk.”

Hamilton a Szingapúri Nagydíjon is szeretne jó eredményt elérni. “A szezon hajrája jön, kritikus időszak kezdődik. A srácok és én is csak imádkozhatunk azért, hogy ne legyen újabb probléma.”

Hamilton kapott egy kérdést arra vonatkozóan is, hogy folyamatosan a gyenge pontjain támadja-e mostantól Rosberget, ahogy arra az Olasz Nagydíj után utalt a nyomásgyakorlással. “Azt hiszem, minden sportban ösztönösen játszik mindenki az ellenfél gyengéire. A teniszben sem oda ütjük a labdát, ahonnan tudjuk, hogy minden simán visszajön. A hátralévő versenyeken a legfontosabb az, hogy a legjobb tudásomnak megfelelően versenyezzek, mindent bele fogok adni.”