Alain Prost szerint a Mercedesnek mostantól fokozott óvatossággal kell beavatkoznia két pilótája világbajnoki harcába. Prost pontosan tudja, milyen helyzetben van most Nico Rosberg és Lewis Hamilton, neki Ayrton Senna ellen kellett megvívnia a saját házon belüli csatáját.


A Magyar Nagydíjon Hamilton vett semmibe egy csapatutasítást, a következő, Belga Nagydíjon aztán Rosberg ment neki csapattársának a második körben, defektet és végül kiesést okozva neki. Az ütközésért megbüntette a Mercedes a német pilótát, bár a szankciókról nem szivárgott ki semmi.

“Nem hiszem, hogy a csapat mindent száz százalékig jól csinált volna” – mondta Prost a Mercedesről. “Magyarországon ott volt a csapatutasítás, amely nem volt teljesen rendben. És azt gondolom, hogy a spái ügy sem volt százszázalékosan jól kezelve.”

“Spa jó példa arra, hogy mi tud történni ilyen hangulatban, jól ismerem ezt a helyzetet. De fontos lenne, hogy a csapat csak a tényekre reagáljon, és ne a követketményekre. Belgiumban súlyos volt a következmény, elveszítettek egy versenyt, amelyet nem kellett volna, és Lewis is rosszul járt.”

“De ez csak következmény, a tény ezzel szemben szinte jelentéktelen volt: Rosberg rosszul ítélt meg egy helyzetet. Ilyet nem lehet szándékosan csinálni, minden ilyen feltételezés ostobaság. A csapat túlreagálta, és aztán mindenki túlreagálta. Ez a veszélye ezeknek a helyzeteknek.”

“Fura, hogy a csapat vezetői szinte megtámadták Nicót, az ilyesmi destabilizálja a helyzetet. Mostantól sokkal nehezebb lesz kezelni ezt az ügyet.”