A Belga Nagydíjra a nemrég új tulajdonosok kezébe került Caterham F1 a háromszoros Le Mans-győztes versenyzőt, André Lotterert ültette Kobajasi Kamui helyére. Felmerült, hogy az Olasz Nagydíjra is visszahívják a német Audi-pilótát, ő azonban visszautasította az ajánlatot, ugyanis a pénteki első edzésen a spanyol ifjonc, Roberto Merhi vezetett volna helyette.
Monzában végül Kobajasi versenyzett, de az Olasz Nagydíj után megint felmerült, hogy a hírek szerint 300 euróval kopogtató Merhi kedvéért félreállíthatják Szingapúrra. Kedden a GPUpdate.netnek még nem tudta megmondani a japán, mi lesz a hétvégén:  
F1: Kobajasit most nem dobták ki 1
F1: Kobajasit most nem dobták ki 2

F1: Kobajasit most nem dobták ki

F1: Kobajasit most nem dobták ki

F1: Kobajasit most nem dobták ki 6
F1: Kobajasit most nem dobták ki 7
F1: Kobajasit most nem dobták ki 8
Fotó megosztása:
F1: Kobajasit most nem dobták ki 9


“Ilyen az élet, ilyen a Forma-1, egyszerűen nem lehet ezt kikerülni” – mondta. A kérdésre, hogy vajon megtartja-e az ülését az idény végéig, így felelt: “Nem tudom. Nagyon kiábrándító szezon ez. Kezdettől fogva tudtam, hogy nehéz lesz, de tényleg nagyon húzós.
A japán pilóta szerdára megkönnyebbülhetett egy kicsit, hiszen a csapat szingapúri beharangozójából kiderült, hogy megint ő ül az autóba.
“Miután Monzában sikerült a fő ellenfeleink előtt végeznem, alig várom az újabb jó csatát Szingapúrban. Kíváncsian várom, mire leszünk képesek a frissített autóval a Marina Bay pályán, hiszen az utcai helyszíneken mindig bármi előfordulhat, úgyhogy a lehető legjobb formánkat kell hozni.”
Kobajasit szinte biztosan megtartják a következő fordulóra, a Japán Nagydíjra, de nyílt titok, hogy továbbra is keresgélik a jó szponzori háttérrel rendelkező versenyzőket, akik szeretnék kipróbálni magukat a Forma-1-ben.